Facebook Instagram Linkedin
Home / Aanbod / Jongvolwassene / Coming Out Dag: Het Gesprek

Coming Out Dag: Het Gesprek

11 oktober, 2022-15:00 - 17:00

foto van regenboogvlag met op de achtergrond een echte regenboog

Ter gelegenheid van internationale Coming Out dag, nodigen het CJG Alkmaar, Ouderkamers van Mee & de Wering en Bureau Discriminatiezaken Art.1 NHN je van harte uit voor een gesprek over het thema Seksuele Identiteit en Religie. Hiervoor hebben we Wahid Sanouji uitgenodigd, om samen met hem zijn korte film ‘De Beslissing’ te kijken en aan de hand daarvan verder te praten.

De Film
Hoofdpersoon is Karim, een Nederlandse jongen met een Marokkaanse achtergrond. Hij worstelt met zijn homoseksualiteit en of en hoe hij dat aan zijn vader moet vertellen. Kijk hier voor een tipje van de sluier:  https://youtu.be/wvnuG8VpiTk

Het Gesprek
Op welke manier kunnen maatschappelijke hulpverleners omgaan met de spagaat die mensen ervaren als hun identiteit niet strookt met de cultuur waar ze zich (deels) in begeven? Welke worstelingen spelen er? Welke ervaringen hebben jullie daarmee? Welke vragen hebben jullie daarover en aan welke handvatten hebben jullie behoefte? Wahid heeft de film gemaakt en brengt het gesprek op gang.

Ons doel is om je naar huis te laten gaan met inzichten, inspiratie en praktische handreikingen. We hopen je te ontmoeten!

Aanmelden kan bij Femke Broeze van Art.1 NHN: fbroeze@art1nhn.nl

Gegevens

Datum:
11 oktober, 2022
Tijd:
15:00 - 17:00

Organisator

Diverse organisatoren

Locatie

Wijkcentrum de Oever
Amstelstraat 1
Alkmaar, Noord-Holland 1823 EV Nederland