Facebook Instagram Linkedin
Home / Aanbod / Basisschoolkind / Competentietraining voor kinderen 9-12 jaar

Competentietraining voor kinderen 9-12 jaar

16 september, 2021-15:30 - 17:00

twee meisjes aan het schrijven

De competentietraining is een intensieve sociale vaardigheidstraining voor kinderen van 9-12 jaar.
Is je kind verlegen? Heeft het minder vriendjes of vriendinnetjes dan je zou wensen? En gun je je kind dat het steviger voor zichzelf op kan komen? Misschien hoor je regelmatig van de juf dat je kind ruzie heeft gehad op school. Of je merkt dat je kind het moeilijk vindt om op een goede manier met boosheid of verdriet om te gaan.

De training geeft deze kinderen net dat zetje dat zij nodig hebben. Kinderen leren sociale vaardigheden die hun zelfvertrouwen versterken en die hen helpen makkelijker contact te maken met anderen.

Het doel is dat deze kinderen (weer) adequaat met dagelijkse situaties leren omgaan en dat zij de kans krijgen hun talenten verder te ontwikkelen. Kinderen leren in deze training specifieke vaardigheden zoals: hoe vraag je iets aan een ander, hoe onderhandel je over welk spel je gaat spelen, hoe ga je om met plagen/pesten, met boosheid of een nare reactie en hoe kom je op voor jezelf.

Je kind en de trainers kunnen dat niet zonder hulp van de ouder(s) en die van de leerkracht. Wat je kind leert in de training, moet het gaan gebruiken in de praktijk. Ouder(s) en de leerkracht kunnen beiden het kind ondersteunen bij het oefenen van het ‘nieuwe’ gedrag, door middel van een wekelijkse klusopdracht. In een aparte ouderbijeenkomst ervaar je zelf wat je kind in de training leert. Je krijgt handvatten waarmee je je kind kunt ondersteunen en kunt ervaringen met andere ouders uitwisselen.

De competentietraining start op 16 september en bestaat uit 6-7 bijeenkomsten van 1,5 uur. Vooraf - op 10 september - vindt er een intake gesprek plaats met ouder én kind.

Inschrijven: via cursusbureau@ggdhn.nl

Het is de bedoeling dat het Aanmeldformulier Competentietraining samen door ouders en school ingevuld wordt (gezien de samenwerking met school)

 

Gegevens

Datum:
16 september, 2021
Tijd:
15:30 - 17:00

Organisator

GGD Hollands Noorden
Telefoon:
088-0100550
Bekijk de site van GGD Hollands Noorden

Locatie

Wijkcentrum de Oever
Amstelstraat 1
Alkmaar, Noord-Holland 1823 EV Nederland