Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / 15 mei - De Internationale Dag van het Gezin

15 mei - De Internationale Dag van het Gezin

familie springt in de lucht

Een hecht gezin is fijn, onder andere omdat jouw gezinsleden onvoorwaardelijk van je houden en jij van hen. Omdat belangrijke beslissingen samen genomen worden. En omdat jullie leuke dingen doen en mooie herinneringen maken met elkaar.

Ben jij tevreden met je gezin of zijn er dingen die je best wel zou willen veranderen om het gezinsleven (nog) plezieriger te maken? Of vraag je je misschien wel eens af: Hoe doe ik het eigenlijk als ouder? Is dit hoe ik wil dat mijn kinderen zich later hun jeugd herinneren?

Als je met deze vragen aan de slag wilt, dan is de cursus De Tijd van je Leven iets voor jou. Samen met andere ouders ga je hierover nadenken én daadwerkelijk iets mee doen. Het is een cursus vol inspiratie en tips voor jouw gezin. De cursus start op 20 juni en er zijn nog enkele plekken vrij.

Het is mooi als alles thuis goed loopt. Toch: voor iedereen geldt dat je soms vragen of twijfels hebt over het opvoeden. Maak gerust een afspraak (via 088-0100550) met de opvoedadviseur om samen te kijken wat al goed gaat en wat misschien anders zou kunnen. Even over de opvoeding praten kan zoveel lucht geven!

Kun je steun gebruiken of wil je iets voor een ander gezin betekenen? Kijk dan eens bij Buurtgezinnen, Buurtgezinnen is gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

Ook bij Home-Start kun je een ander gezin tot steun zijn óf zelf een steuntje in de rug krijgen. Getrainde vrijwilligers van Home-Start bieden opvoed- en gezinsondersteuning bij alledaagse, lichte opvoedvragen aan gezinnen die deze praktische steun goed kunnen gebruiken.

Ander nieuws

Doe mee aan een onderzoek en win te gekke prijzen!

Jongvolwassenen gezocht! Voor een onderzoek naar de gezondheid, welzijn en leefstijl van 16 t/m 25...

Kinderen opvoeden mag best makkelijk zijn (artikel uit Psychologie magazine)

Als ouders worstelen we veelvuldig met vragen over de opvoeding van onze kinderen. Om het...

BoekStartdag in de bibliotheek

Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de bibliotheek Alkmaar de Mare en...

Kindervakantiedagen: er is nog plek!

Er is nog plek bij de Kindervakantiedagen, georganiseerd door Humanitas Alkmaar, dit jaar van donderdag...
1 2 3 106
bekijk alle berichten