Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Budgetvriendelijke vakanties/uitjes/zomeractiviteiten 2023

Budgetvriendelijke vakanties/uitjes/zomeractiviteiten 2023

Gezin dat blij in het water springt

CHECK DIT OVERZICHT STEEDS VOOR UPDATES!

Alkmaar Pas  Voor kortingen op allerlei musea, winkels, uitjes etc.; inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 120-150% van het minimum kunnen nu ook zelf de gratis AlkmaarPas aanvragen.

Alkmaar Sport; ook deze zomervakantie organiseren de sportregisseurs van Alkmaar Sport van 24 juli tot en met 1 september weer heel veel leuke en sportieve activiteiten voor kinderen in de leeftijd van 1 t/m 15 jaar. Sport- en spelinstuif, Zweeds Loopspel, Dreumesinstuif, Levend Ganzenbord, Levend Stratego en nog véél meer! De meeste zijn gratis en voor sommige kun je je AlkmaarPas-tegoed gebruiken. Als je mee wilt doen moet je je wel altijd even aanmelden via www.alkmaaractief.nl. Zoek op de site de activiteit op en schrijf je snel in. Zie hier het complete overzicht met alle informatie!

Alkmaar Prachtstad Bekijk hier de zomernieuwsbrief Vier Alkmaar Ontzet 450 jaar. Tal van leuke activiteiten voor jong en oud!

Artiance Dit jaar blijft Artiance in de zomervakantie open voor allerlei culturele activiteiten voor kinderen, jongeren en volwassenen, waarvan sommige gratis zijn.

Heppie vakanties Stichting Het Vergeten Kind organiseert onder de naam Heppie verschillende activiteiten voor kinderen met een onveilige of onstabiele thuissituatie. Tijdens deze activiteiten kunnen ze hun nare situatie even achter zich laten en gewoon kind zijn. Let op: de zomervakantie is volgeboekt, maar kinderen 6-15 jaar kunnen nu aangemeld worden voor de herfstvakantie.

Hoornse Vaart zwembad opende op zondag 18 juni het gerenoveerde buitenbad; klaar voor een spetterende zomer!

Jol Alkmaar Verschillende activiteiten in diverse wijken in Alkmaar, zoals hutten bouwen van 21 t/m 31 augustus (niet in het weekend) Jol Oudieplast en Rekerhout voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar.

Jij hoort erbij Een overzicht van de activiteiten 2023.

Kidsproof Kop van Noord-Holland  Vele mogelijkheden, leuke tips. Er zit vast iets bij wat bij jouw budget past.

Overal.nl - Reizen in Noord-Holland-Noord Wil je graag met je gezin in juli en augustus leuke uitstapjes te maken, maar heb je niet zo veel te besteden? Pak de bus en reis de hele dag in Noord-Holland voor maar € 5,75 per persoon. En met de KidsDagkaart reizen de kinderen voor slechts € 1,00 p.p.

Outdoorpark Alkmaar organiseert deze zomervakantie een gevarieerd beweegaanbod met activiteiten als Outdoor Levend Stratego en een Spel3daagse voor kinderen van 8 t/m 14 jaar.

Sport-z.org.VakantieFUN; De inschrijving voor deze zomer (24 juli t/m 28 augustus) is gesloten, maar mocht je alsnog interesse hebben, na-inschrijven is mogelijk! Of neem contact op met Hester Zwart (h.zwart@sport-z.org of 06-52493264) of Thomas Botman (t.botman@sport-z.org of 06-25326288).

Speeltuinen Alkmaar e.o. Een overzicht.

Stadskids Alkmaar Check deze site voor de laatste updates van de leukste uitjes.

Straatgeluid - Huiskamers Vanaf week 33 (14 augustus) zullen de jongerenhuiskamers van Straatgeluid hun deuren weer openen. Wil je even eerst contact met Straatgeluid? Bel dan gerust met Evan Guthman: 06 34576637 of Jerrol Lashley: 06 41654490

Uit met Kinderen  Vul als plaatsnaam Alkmaar in en je ziet een lijst met musea, speeltuinen, klimcentra zwembaden, kanoverhuur, dierenparken en meer.

Vakantiebank Stichting De Vakantiebank heeft als doel mensen met een inkomen rond bijstandsnorm, een onbezorgde vakantieweek aan te bieden op een mooie en recreatieve locatie in Nederland. Om even los te zijn van de thuissituatie en nieuwe energie op te doen. Voor gezinnen met schoolgaande kinderen is inschrijven voor een vakantieweek in 2023 niet meer mogelijk.
Er zijn nog wel vakantieweken beschikbaar voor buiten de schoolvakanties, voor diegenen die hiervoor een boeking kunnen doen. Vanaf 1 oktober 2023 kunt u zich weer inschrijven voor een vakantieweek in 2024.

Vakantie met Kinderen  Hier lees je hoe je met een beperkt budget toch een geweldige kindervakantie kunt hebben.

Check HIER voor de info van de overige wijkcentra in Alkmaar.
Check HIER voor de info van de diverse tiener-centra, onder het thema Jongeren, scrol naar het balkje "Meer sociale contacten".

Ander nieuws

Landelijke Borstvoedingsweek

Van 2 tot en met 8 oktober is het de Landelijke Borstvoedingsweek. Het is verstandig...

HerfstvakantieFUN met Sport-Z

Op 25 oktober organiseert Sport-Z de HerfstvakantieFUN voor kinderen en jongeren met een indicatie, in...

Alkmaar Ontzet 450 jaar

Alkmaars Ontzet wordt dit jaar ouderwets groots gevierd. Dit jaar wordt het zelfs nog groter...

Kinderboekenweek 4 tot en met 15 oktober

Het thema van de Kinderboekenweek is Bij mij thuis. Deze Kinderboekenweek vieren we ‘thuis’, in...
1 2 3 25
bekijk alle berichten