Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Budgetvriendelijke vakanties/zomeractiviteiten 2022

Budgetvriendelijke vakanties/zomeractiviteiten 2022

Gezin dat blij in het water springt

CHECK DIT OVERZICHT STEEDS VOOR UPDATES!

Alkmaar Pas  Voor kortingen op allerlei musea, winkels, uitjes etc.
Alkmaar Actief  Het sportactiviteiten-overzicht van Alkmaar Actief biedt heel veel verschillende activiteiten (vaak gratis) voor alle leeftijdsgroepen in alle wijken en dorpen van de gemeente Alkmaar. De sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren in samenwerking met de lokale sportaanbieders deze zomervakantie een Beweegprogramma voor de Alkmaarse jeugd: van een Gymles XL tot een Urban Sportdag, Leven Stratego, IJsjesrun, lasergamen en straatsporten. Ook aan de allerkleinsten (1-5 jaar) is gedacht: Peuter- en Kleuterochtend en Dreumesinstuif. Een uitgebreid overzicht van deze en andere activiteiten is te vinden op www.alkmaaractief.nl, hier kan je je ook aanmelden.
Alkmaar Sport Daarnaast organiseren de sportregisseurs van Alkmaar Sport op zaterdag 9 juli en zondag 10 juli de gratis 5 vs 5 Buurtbattle in Alkmaar Zuid, Oost en Noord.
Artiance Musicaldag Zomervakantie Zaterdag 9 óf zondag 10 juli; liedjes, dansjes, toneelstukjes, knutselen voor kinderen van 7-12 jaar. En voor 12-19 jarigen is er van 18 juli t/m 21 juli ‘Op je plaat!’ een vervolg op “Uit je Dak” van vorig jaar. Je gaat vier dagen aan de gang met theatermaken, skaten, freerunnen, beeldende kunst en graffiti.
Bibliotheek Kennemerwaard  Iedere woensdag BiebStart-ochtenden voor kinderen van 0-4 jaar, en op 28 juli ‘Stop Motion – maak je eigen film’ voor kinderen van 8-12 jaar.
Humanitas Kindervakantiedagen De vakantiedagen 2022 zijn dit jaar van donderdag 28 juli tot en met zondag 31 juli. Bekijk de flyer. Heb je er na het lezen zin in? Laat jouw verwijzer of hulpverlener dan snel een mail sturen naar: kvw.nkl@humanitas.nl
Vermeld in de mail de naam, leeftijd en de woonplaats van het kind, dan wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen.
Jeugdzomerkamp Alkmaar Van 16-22 juli naar groepsaccommodatie Nijsingh in Appelscha met als thema Netflix. Klik hier voor het inschrijfformulier.
Jol Alkmaar Verschillende activiteiten in diverse wijken in Alkmaar van maandag 15 augustus t/m vrijdag 26 augustus 2022.
Jij hoort erbij Zondag 26 juni: schuitje varen. Zondag 30 juli: outdoor bootcamp. Dowload hier het info/aanmeld pdf.
Kidsproof Kop van Noord-Holland  Vele mogelijkheden, leuke tips. Er zit vast iets bij wat bij jouw budget past.
MEE Vakantiewijzer Hier vind je verschillende bungalowparken, logeeropvang, gasterijen voor kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.
Sport-z.org.VakantieFUN; De inschrijving voor de zomervakantie 2022 is gesloten. Bij vragen neem contact op met Hester Zwart (h.zwart@sport-z.org of 06-52493264) of Thomas Botman (t.botman@sport-z.org of 06-25326288)
Sport-z.org.VakantiePRET Deze zomervakantie organiseert Stichting Sport-Z twee sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren met een beperking. Dinsdag 19 juli (13.30-16.00 uur) kunnen zij meedoen aan een Sportroulette bij De Meent. Dinsdag 26 juli (10.00-12.30 uur) nemen de instructeurs hen mee naar en over de obstakels bij Outdoorpark Alkmaar.
Speeltuinen Alkmaar e.o. Een overzicht.
Stadskids Alkmaar Check deze site voor de laatste updates van de leukste uitjes.
Uit met Kinderen  Vul als plaatsnaam Alkmaar in en je ziet een lijst met musea, speeltuinen, klimcentra zwembaden, kanoverhuur, dierenparken en meer.
Vakantie met Kinderen  Hier lees je hoe je met een beperkt budget toch een geweldige kindervakantie kunt hebben.
Wijkcentrum Mare Nostrum  Elke woensdagmiddag Kidsfun van 15:00-16:00 uur; creatieve activiteiten voor kinderen van 4-12 jaar. Zie hier het verdere zomerprogramma.
Check HIER voor de info van de overige wijkcentra in Alkmaar.
Check HIER voor de info van de diverse tiener-centra in Alkmaar; hou hun social media in de gaten voor zomeractiviteiten.
Zomercampus Alkmaar Van maandag 18 juli tot en met vrijdag 22 juli voor kinderen van 4-12 jaar; veel leuke activiteiten, sporten en spelen, en je kunt elke dag twee workshops kiezen.
Zomerspelen Graft-De Rijp Van maandag 22 tot en met zaterdag 27 augustus een spetterende activiteitenweek! Let op: inschrijven uiterlijk tot donderdag 14 juli 20.00 uur! Download hier het programmaboekje.

Ander nieuws

Gezonde School

Met de aanpak Gezonde School zorgt een school voor blijvende en vanzelfsprekende aandacht voor een...

De Kindertelefoon bestaat 40 jaar

Al veertig jaar bellen kinderen met De Kindertelefoon over al hun vragen en problemen rond...

Omgaan met pubers

Wat gaat er allemaal in het hoofd van je puber om? Hoe voorkom je ruzie...

RCO de Hoofdzaak zoekt ervaringsdeskundige

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Alkmaar? Weet jij...
1 2 3 71
bekijk alle berichten