Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Hitteplan

Hitteplan

meisje eet watermeloen

Het is warm vandaag en morgen wordt het nóg warmer. Het RIVM adviseert goed te drinken, inspanning te vermijden, de schaduw op te zoeken en naar anderen om te kijken. Bedenk dat kinderen kwetsbaar voor hitte zijn omdat ze niet altijd zelf acties ondernemen als ze het te heet hebben. Let er op dat ze niet te warm gekleed zijn, niet verbranden, meer te drinken krijgen en rustiger aan doen. Om de kinderen genoeg te laten drinken kun je tussendoor eten met veel vocht aanbieden. Bijvoorbeeld vers fruit (meloen), groenten (komkommer, tomaat) of een keer een (zelfgemaakt) waterijsje.
Laat kinderen niet te lang in de zon spelen en smeer ze vooraf in met zonnebrandcrème met minimaal factor 30. Zet je kind een petje op.

In de kinderwagen kan een kind snel oververhit raken. Zorg dat de kap naar beneden is en gebruik hierbij een parasolletje tegen de zon. Doe zeker geen hydrofiele luier of andere doek over de kap of kinderwagen, want hierdoor stijgt de temperatuur in de kinderwagen ten opzichte van de buitentemperatuur, ook in de schaduw.

Ander nieuws

Pietengym in De Meent!

Op vrijdag 2 december organiseert Alkmaar Sport de eerste editie van Alkmaar Sport Pietengym voor...

Gratis Free Style Voetbal clinic

Ben je tussen de 10 en 15 jaar en wil je een supergave gratis freestyle...

Bekijk het cursusaanbod 2023!

Ook in het nieuwe jaar worden er weer diverse cursussen en workshops aangeboden waarvoor je...

Tips om geld te besparen in deze crisistijd

De energiecrisis, de inflatie, de steeds maar stijgende prijzen en kosten; het is een zware...
1 2 3 85
bekijk alle berichten