Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Internationale Week van de Borstvoeding 1-7 augustus

Internationale Week van de Borstvoeding 1-7 augustus

baby drinkt aan de borst

Als je zwanger bent, is het goed om vast na te denken of je borstvoeding of flesvoeding wilt gaan geven. Als je je hierover goed laat informeren, dan weet je beter wat je kunt verwachten als de baby er straks is. De GGD organiseert regelmatig een gratis informatiebijeenkomst over borstvoeding op locatie en ook online bijeenkomsten.

Borstvoeding is precies gemaakt voor je baby en de beste voeding voor je baby. In deze video wordt kort uitgelegd wat de voordelen van borstvoeding zijn. Als je twijfelt of vragen hebt over borstvoeding, praat dan met je verloskundige of kraamverzorgende. Na de geboorte van je baby kun je bij het consultatiebureau terecht. Ook een lactatiekundige kan je helpen als je vragen hebt over het geven van borstvoeding.

Het kan zijn dat je door bepaalde omstandigheden geen borstvoeding kunt geven. Bijvoorbeeld als je bepaalde medicijnen gebruikt die terechtkomen in de moedermelk en niet goed zijn voor het kind. Ook als je om een andere reden geen borstvoeding kunt geven, of dit niet wil, dan is flesvoeding (kunstvoeding) een betrouwbaar en veilig alternatief.

Ander nieuws

'Piep zei de muis'

12 September 2022 start er weer een ‘Piep zei de muis’ groep. Deze groep is...

Jij hoort erbij!

Ben je helemaal klaar met jouw eenzaamheid en wil je nieuwe stappen zetten naar een...

Dag van de verborgen Armoede

De eerste vrijdag van september is uitgeroepen tot de Dag van de verborgen Armoede. Deze...

Betaald ouderschapsverlof

Ouders krijgen vanaf 2 augustus voor 9 weken ouderschapsverlof een uitkering van UWV. Daarmee krijgen...
1 2 3 76
bekijk alle berichten