Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Meivakantie activiteiten overzicht

Meivakantie activiteiten overzicht

Voetballende meisjes op een buitensportveld

De meivakantie staat voor de deur; van 29 april tot en met 7 mei. Er zijn in Alkmaar en omgeving weer tal van leuke activiteiten om aan mee te doen! CHECK DIT OVERZICHT STEEDS VOOR UPDATES!

Alkmaar Sport: de sportregisseurs van Alkmaar Sport organiseren weer heel veel leuke, sportieve activiteiten waar jij aan mee kunt doen! Als je mee wilt doen moet je je wel altijd even aanmelden, dat kan via www.alkmaaractief.nl. Zoek op de site de activiteit op en schrijf je snel in:

Woensdag 26 april - Streetwise Cup (9 t/m 15 jaar, gratis)
Een 5 vs 5 voetbaltoernooitje op het Cruyff Court in de Daalmeer (Johanna Naberstraat). Van 14.00-17.00 uur kan je meedoen, er zijn jongens en meidenteams in twee verschillende leeftijdscategorieën.
Maandag 1 mei - Sportmiddag (6 t/m 12 jaar, € 2,-)
Van 13.30-16.00 uur kan je je bij sportcomplex De Meent (Terborchlaan 301) vermaken met pannavoetbal, bootcamp clinics, yoga en nog meer clinics van de sportverenigingen. Bij binnenkomst mag je 3 clinics kiezen, het complete aanbod staat op de website.
Maandag 1 mei - Levend Stratego (6 t/m 12 jaar, gratis)
Van 15.00-16.30 uur spelen we levend stratego in Park Oosterhout (Vondelstraat 35),
Woensdag 3 mei - De Alleskunner (8 t/m 12 jaar, € 2,50)
Van 13.30-15.30 uur kan je in sportcomplex Oosterhout (Vondelstraat 35) meedoen aan ‘de Alleskunner’. Gebaseerd op het bekende spelprogramma ga jij de uitdaging aan. Later op de middag/avond zijn er ook groepen voor jongeren en volwassenen.
Vrijdag 5 mei - Dreumesinstuif (1 t/m 5 jaar, € 5,-)
Van 9.30-11.30u lekker sporten en spelen voor de allerkleinsten in sportcomplex De Meent.

Sport-Z VakantiePRET
Deze meivakantie organiseert Stichting Sport-Z een sportieve outdoor middag voor kinderen en jongeren met een (licht) verstandelijke beperking. Woensdag 3 mei van 14.00-16.00 uur kunnen zijn meedoen aan Outdoor activiteiten bij Outdoorpark Alkmaar. De kosten bedragen € 5,- per deelnemer, aanmelden kan via www.sport-z.org/vakantiepret.Wie eerst meer informatie wilt kan contact opnemen met Thomas Botman, via t.botman@sport-z.org of 06 25 32 62 88.

Outdoorpark / Hoornse Vaart
Outdoorpark Alkmaar organiseert op 1 mei een avontuurlijk ochtendprogramma op het Outdoorpark. In zwembad Hoornse Vaart wordt speciaal voor jou extra animatie verzorgd en er ligt weer een grote stormbaan in het water.
www.outdoorparkalkmaar.nl - www.hoornsevaart.nl

Ook na de schoolvakantie zijn er nog sportieve mei-activiteiten:

Avond4daagse Alkmaar - Maandag 8 t/m donderdag 11 mei. Wandel 4 dagen op rij 5 kilometer door Alkmaar en je ontvangt de felbegeerde avond4daagse medaille. De laatste avond is er een speciale Peuterloop voor de allerkleinsten. Let op, als jouw school meedoet met de avond4daagse heb je een eigen inschrijflink ontvangen!
www.alkmaarsport.nl/avond4daagse

Raadhuis Pinksterun - Vrijdag 26 mei
Vijf of tien kilometer hardlopen door het mooie Oudorp. Dit jaar ook met een KindeRUN en FunRUN van 1 km (start 18.00 uur). Van jong tot oud, met en zonder hulpmiddelen, iedereen die de finish haalt ontvangt de mooie Pinksterun medaille.
www.raadhuispinksterun.nl

Betalen met de AlkmaarPas
Bij de activiteit op www.alkmaaractief.nl staat waar en hoe je kan betalen. Veelal betaal je direct bij het inschrijven digitaal. Wil je betalen met het tegoed op je AlkmaarPas? Dat kan! Neem dan contact op met de sportregisseur die de activiteit organiseert. Dit staat bij de activiteit vermeld op www.alkmaaractief.nl. Let op, want inwoners van Alkmaar met een inkomen tot 120-150% van het minimum kunnen nu ook zelf de gratis AlkmaarPas aanvragen!

Sportregisseurs
Heb je een vraag over sporten in het algemeen? Zoek je een sport of kan je de sportlessen niet betalen? Neem contact op met de sportregisseur in jouw wijk:
Britt Klooster - Alkmaar West en Alkmaar Oost - b.klooster@alkmaarsport.nl / 06 14418527
Yuri Cornelisse - Alkmaar Noord en Landelijk Alkmaar - y.cornelisse@alkmaarsport.nl / 06 34164117
Thyrvi van Roosendaal - Alkmaar Zuid - t.vanroosendaal@alkmaarsport.nl / 06 43040990

Sportclinics verenigingen
De Alkmaarse sportverenigingen verzorgen in de vakantie ook open lessen en open dagen waar jij aan mee kan doen. Zo heb je deze vakantie keuze uit gratis proeflessen schermen, twirlen, pencak silat, fitkids, zeilen bij het zeekadettenkarps, jongensturnen, ijshockey, kickboksen, aikido, judo, capoeira, roeien, badminton, jiu-jitsu, dansen, handbal, hockey, honkbal en softbal, korfbal, kunstschaatsen, streetdance, scouting, (veld)voetbal, kaboutervoetbal, zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen en kan je zelfs boulderen en suppen!

Ander nieuws

Doe mee aan een onderzoek en win te gekke prijzen!

Jongvolwassenen gezocht! Voor een onderzoek naar de gezondheid, welzijn en leefstijl van 16 t/m 25...

Kinderen opvoeden mag best makkelijk zijn (artikel uit Psychologie magazine)

Als ouders worstelen we veelvuldig met vragen over de opvoeding van onze kinderen. Om het...

BoekStartdag in de bibliotheek

Kom op zaterdag 3 juni naar de BoekStartdag in de bibliotheek Alkmaar de Mare en...

Kindervakantiedagen: er is nog plek!

Er is nog plek bij de Kindervakantiedagen, georganiseerd door Humanitas Alkmaar, dit jaar van donderdag...
1 2 3 106
bekijk alle berichten