Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Save-the-date: Vredesweek Alkmaar!

Save-the-date: Vredesweek Alkmaar!

Foto van vredesduif in combinatie met een satellietfoto van de Aarde

Save-the-date! Van 17 t/m 25 september is het weer Vredesweek in Alkmaar. Dit wordt georganiseerd door de Alkmaarse Ambassade van Vrede waar o.a. Art.1 Bureau Discriminatiezaken Noord Holland Noord deel van uitmaakt.

Wegens succes van de vorige keer organiseren zij ook dit keer een Stap voor Vrede; de Inclusiewandeling door de binnenstad van Alkmaar. Iedereen mag meedoen, want ‘iedereen hoort erbij’, ‘iedereen verdient acceptatie, respect, tolerantie’. Dit jaar worden er zelfs twee wandelingen gemaakt, op vrijdag 23 september en zaterdag 24 september om 10:30 uur (vertrek vanuit bibliotheek Alkmaar). Nieuw toegevoegd aan deze wandeling dit jaar is een laatste stop bij het ‘Vredesboompje. Die is dit jaar op Boomfeestdag (16 maart jl.) geplant door Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar. Het boompje een zaailing van een boom die de atoomaanval op Hiroshima (1945) overleefde.

In de Vredesweek gaat er ook een heuse film in première, gemaakt door twee beginnende Alkmaarse filmmaaksters. Zij hebben in opdracht 8 miniportretjes gemaakt van verschillende inwoners van Noord Holland Noord, waarin hen drie vragen werden gesteld over vooroordelen en discriminatie.

Meer informatie volgt, maar noteer de datum alvast in je agenda!

Ander nieuws

Toffe basketbal clinic in herfstvakantie

In de Herfstvakantie biedt Alkmaar Guardians op maandagavond 17 oktober een toffe basketbalclinic voor kinderen/jongeren...

Buurtcamping dag in Park Oosterhout!

In Park Oosterhout in Alkmaar is zaterdag 1 oktober een Buurtcamping dag! Deze dag is...

Project Voetbalmaatjes van AZ-Foundation

Onlangs is het allereerste project van Alkmaar Zaanstreek Foundation officieel gepresenteerd; Voetbalmaatjes.GGD-onderzoek heeft uitgewezen dat...

11 Oktober: internationale Coming Out dag

Ter gelegenheid van internationale Coming Out dag, nodigen het CJG Alkmaar, Ouderkamers van Mee &...
1 2 3 80
bekijk alle berichten