Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Lekker sporten en spelen in de herfstvakantie!

Lekker sporten en spelen in de herfstvakantie!

Kinderen in gymzaal met sportattrubuten

Wegens groot succes organiseren Alkmaar Sport en LINK Jongerenwerk Alkmaar dit jaar weer ‘Sportnite', in samenwerking met Jeugdzomerkamp Alkmaar, ECV e-sports en Stichting Verantwoord Gamen. Tijdens Sportnite, op woensdag 20 oktober, wordt het spel Fortnite zowel digitaal als in het echt gespeeld in de sporthal. Er kan tegen elkaar gegamed worden en er vinden battles plaats met nerfguns, trefballen en sneeuwballen. Op die manier kunnen deelnemers elkaar afgooien en afschieten.

Ook aan de allerkleinsten is gedacht: de jongste kinderen van 1 t/m 5 jaar kunnen zich vermaken bij de Dreumesinstuif op vrijdagochtend 22 oktober, zij melden zich aan (€ 4,-) via www.alkmaarsport.nl/dreumessport.

Beide activiteiten worden georganiseerd in sportcomplex Oosterhout aan de Vondelstraat.

Er zijn ook diverse sportverenigingen die tijdens de Herfstvakantie hun deuren open zetten om proeflessen te volgen. Wie zoekt in de vakantieperiode voor de wijken Zuid en Overdie komt onder andere op een aanbod aan judolessen (Hajime), zeilen (Zeekadetkorps), circuit training en kickboksen (No Limit) en voetbal (csv Jong Holland). De open lessen zijn veelal gratis of tegen een kleine vergoeding te volgen. Het complete aanbod staat op www.alkmaaractief.nl, waar je het aanbod ook gemakkelijk filtert op basis van je persoonlijke interesses. Op deze site kan je je ook aanmelden voor de dreumesinstuif en Sportnite.

Voor andere leuke activiteiten in de herfstvakantie: klik hier

Ander nieuws

Gezonde School

Met de aanpak Gezonde School zorgt een school voor blijvende en vanzelfsprekende aandacht voor een...

De Kindertelefoon bestaat 40 jaar

Al veertig jaar bellen kinderen met De Kindertelefoon over al hun vragen en problemen rond...

Omgaan met pubers

Wat gaat er allemaal in het hoofd van je puber om? Hoe voorkom je ruzie...

RCO de Hoofdzaak zoekt ervaringsdeskundige

Ben jij tussen de 16 en 27 jaar en woon je in Alkmaar? Weet jij...
1 2 3 71
bekijk alle berichten