Facebook Instagram Linkedin
Home / Thema's / Relatie en echtscheiding

Relatie en echtscheiding

In een liefdesrelatie verloopt het ook wel eens wat minder goed. Dit is normaal. Helaas kunnen relatieproblemen soms zo hoog oplopen dat je twijfelt of je de relatie met je partner wel voort wilt zetten.

Met vragen over je relatie, scheiding, financiĆ«n, opvoeding, het maken van afspraken met de ex-partners, nieuwe stiefgezinnen kun je terecht bij het Relatiespreekuur van het CJG. Je kunt hier ook terecht als je twijfels hebt over je relatie, en je (nog) niet direct aan een scheiding denkt.  Juridische vragen kunnen hier ook gesteld worden.
Een afspraak maak je via MEE & de Wering, iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoonnummer 088-0075000, onder vermelding van Relatiespreekuur.

Wanneer mensen uit elkaar gaan, brengt dit veel emoties met zich mee. Een onrustige en onzekere periode waarin er veel geregeld moet worden en er belangrijke beslissingen moeten worden genomen. Op Scheidingsplein is veel informatie te vinden voor (ex)partners, kinderen/jongeren, betrokkenen en professionals.

Voor een kind heeft een scheiding meestal grote gevolgen. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Je kind kan last krijgen van spanning, onzekerheid, angst, verdriet en schaamte.
De workshop De kinderen scheiden mee biedt het kind tips om met gevoelens rond de scheiding om te gaan. Ook is het geruststellend voor kinderen als ze merken dat ze niet de enige zijn die het er moeilijk mee hebben.

Een scheiding heeft ook financiƫle gevolgen. Het geldplan Gaat u scheiden? helpt om een overzicht te krijgen na de scheiding. Ook worden tips gegeven over vervolgstappen.

Aanbod

bekijk al het aanbod