Facebook Instagram
Home / Thema's / Relatie en echtscheiding

Relatie en echtscheiding

In een liefdesrelatie verloopt het ook wel eens wat minder goed. Dit is normaal. Helaas kunnen relatieproblemen soms zo hoog oplopen dat je twijfelt of je de relatie met je partner wel voort wilt zetten.

Met vragen over scheiding, financiën, opvoeding, het maken van afspraken met de ex-partners, nieuwe stiefgezinnen kun je terecht bij het Relatiespreekuur van het CJG. Je kunt hier ook terecht als je twijfels hebt over je relatie, en je (nog) niet direct aan een scheiding denkt. Ook als je juridische vragen hebt, kun je deze stellen.

Voor het Relatiespreekuur kun je op donderdag terecht in CJG Noord en op woensdag in CJG Zuid.
Een afspraak maak je via MEE & de Wering, iedere werkdag tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoonnummer 088-0075000, onder vermelding van Relatiespreekuur.

Voor een kind heeft een scheiding meestal grote gevolgen. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Je kind kan last krijgen van spanning, onzekerheid, angst, verdriet en schaamte.

De workshop De kinderen scheiden mee biedt het kind tips om met gevoelens rond de scheiding om te gaan. Ook is het geruststellend voor kinderen als ze merken dat ze niet de enige zijn die het moeilijk met de scheiding hebben.
Je kind kan meedoen als je op het punt staat om te gaan scheiden of al (langere) tijd gescheiden bent. Er hoeven geen problemen met je kind te zijn: alle kinderen zijn welkom. Broers en zussen mogen ook meedoen.

Voorafgaand aan de workshop is er een ouderbijeenkomst. Ouders krijgen informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met het kind over de echtscheiding.

Van gekibbel tot echtscheiding

Echtpaar heeft ruzieBekijk deze informatie

Aanbod

bekijk al het aanbod