Facebook Instagram Linkedin
Home / Actueel / Zomervakantie activiteiten overzicht

Zomervakantie activiteiten overzicht

Foto van zomers tafereel - drie lachende basisschoolkinderen houden watergevecht met een lachende volwassen man - opspattend water -

De zomervakantie staat weer voor de deur! Zoals elk jaar zetten wij allerlei leuke en sportieve activiteiten voor kinderen en jongeren en voor gezinnen op een rij. Check dit overzicht steeds voor updates!

JOL Alkmaar is een zomervakantieprogramma met verschillende activiteiten zoals sport, spel, knutselen, een uitje en nog veel meer. Bijna iedere wijk in Alkmaar heeft wel een eigen JOL project. Het is van 19 t/m 29 augustus. Schrijf je zo snel mogelijk in want sommige van de projecten werken met een wachtlijst.

Alkmaar Actief  Het sportactiviteiten-overzicht van Alkmaar Actief/Alkmaar Sport biedt heel veel verschillende activiteiten (vaak gratis) voor alle leeftijdsgroepen in alle wijken en dorpen van de gemeente Alkmaar.

Alkmaar Sport viert het 10-jarig jubileum met een spectaculaire Outdoor Sportdag op 20 juli; samen met de sportregisseurs wordt het een dag vol avontuur en plezier in het Outdoorpark van 10.00-13.00 voor kinderen van 6 t/m 14 jaar. De kinderen kunnen klimmen, zwemmen en er zijn 3 verschillende clinics (Dans, Flag Football en Archery Tag).

En de sportregisseurs organiseren nog veel meer! Zoals de Tienkamp (6 t/m 12 jaar) op woensdag 24 juli, het Beach Volleybaltoernooi (7 t/m 12 jaar) op donderdag 25 juli, de Obstakel Run (8 t/m 14 jaar) op vrijdag 26 juli, de Outdoor Dreumesinstuif (1 t/m 5 jaar) op vrijdag 23 augustus en de Dreumesinstuif (1 t/m 5 jaar) in de Rijp (Oosterven) op woensdag 28 augustus.

Alkmaar Pas Voor kortingen op allerlei musea, winkels, uitjes etc.

Artiance In de eerste week van de zomervakantie organiseert Artiance opnieuw de Theater & Kunstweek voor jongeren van 12 tot 18 jaar: Van je Plek! Onder leiding van professionals ga je vier dagen aan de gang met beeldende kunst, street-art en theater. Creëer kunstwerken, ontwikkel je acteerskills en ga aan de slag met jouw eigen ideeën.

En op woensdag 24 juli zijn alle kinderen vanaf groep 3 (basisschoolleeftijd 6 tot 13 jaar) welkom om te komen experimenteren met de kunsten tijdens Artiance VakantieLAB.

In Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar De Mare is het Zomerbieb, met diverse leuke activiteiten voor kinderen (3-12 jaar), zoals Bouwen met Lego-Cor, Moppenboekjes maken, wilde bijen en zaadbommetjes maken, Sprookjesbingo, op avontuur in de bieb en meer!

Of meld je aan voor de PrutsHub workshop Micro:bit op maandagmiddag 22 juli van 14.00 uur tot 15.30 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Alkmaar Centrum. De workshop is voor kinderen van 7-12 jaar. Een micro:bit is een klein programmeerbaar computersysteem dat is ontworpen om kinderen te leren coderen.

Ook van Bibliotheek Kennemerwaard: Vakantielezen. Op de camping, in de tuin of aan het strand : in de zomer kun je overal lezen! Vakantielezen is met name gericht op kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar. Niet alleen blijft hun leesniveau op peil, maar kinderen ervaren ook dat lezen overal en altijd leuk is.

Hortus Alkmaar Leuke activiteiten voor kinderen, zoals het Kabouterpad (3-7 jaar) en een Rugzakspeurtocht (vanaf 8 jaar).

Kidsproof Kop van Noord-Holland  Vele mogelijkheden, leuke tips. Er zit vast iets bij wat bij jouw budget past.

Sam& voor alle kinderen Leuke gratis uitjes om met de kids in de zomervakantie te doen.

Speeltuinen; een overzicht

Straatgeluid/Huiskamer Oud en Nieuw Overdie Diverse activiteiten voor kinderen van 9 jaar.

Uit met Kinderen  Wil je een dagje erop uit met je kinderen in de buurt van Alkmaar? Hier vind je een lijst met musea, speeltuinen, zwembaden, dierenparken en meer.

Vakantie met Kinderen  Hier lees je hoe je met een beperkt budget toch een geweldige kindervakantie kunt hebben.

Wijk- en buurtcentra in Alkmaar De wijkcentra en buurthuizen in Alkmaar hebben samen een zomerprogramma tot stand gebracht. De hele zomer organiseren zij leuke activiteiten en uitstapjes (voor alle leeftijden) in jouw buurt en in andere wijken. Kom bijvoorbeeld gezellig op woensdagmiddag 31 juli van 14:00-16:00 uur met je hele gezin naar de Cruyff Court aan de Johanna Naberstraat in Daalmeer. Er worden oudhollandse spelletjes gespeeld voor jong en oud. Iedereen is dus van harte welkom! Het is gratis en aanmelden is niet nodig.

Zomercampus Alkmaar het team van Zomercampus Alkmaar heeft van 22 tot en met 26 juli diverse creatieve workshops op het programma staan voor kinderen in de leeftijdsgroepen 5 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar; kunst maken, schilderen, video's maken, vouwen, koken, streetdance, musical-les en nog veel meer! Veel workshops zijn al volgeboekt....maar nog niet alles! Kosten: 30 euro per kind voor de hele week, maar je kunt betalen met je AlkmaarPas-tegoed.

Ander nieuws

Nieuwe kinderburgemeester

Othman Otay (11) is de nieuwe kinderburgemeester van Alkmaar voor het schooljaar 2024/2025. Othman, die...

Lezen tijdens de vakantie

Wil je dat het leesniveau van je kind op peil blijft in de vakantie? Meedoen...

Online webinar voor ouders die gaan scheiden

De online ouderbijeenkomst 'Leer kijken door de ogen van je kind' is een informatieve bijeenkomst...

Geen inloopspreekuur 0-4 jaar in CJG Oost

Op dinsdag 2 juli aanstaande is er geen inloopspreekuur Jeugdgezondheidszorg 0-4 jaar in CJG Oost,...
1 2 3 8
bekijk alle berichten