Facebook Instagram Linkedin
Home / Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werker Nisa Kaag vertelt:

Als je als ouder spanningen in je relatie of in het gezin ervaart, dan heeft dit direct gevolgen voor de sfeer voor iederéén in je gezin. Als er om wat voor reden dan ook er problemen zijn, dan kan de jeugdarts of jeugdverpleegkundige naar de maatschappelijk werker in het CJG verwijzen. Het kan ook zijn, dat je rechtstreeks contact met ons zoekt. Dat kan via ons spreekuur (link regulier) 

In een gezamenlijk gesprek met de ouder(s) proberen wij duidelijk te krijgen welke factoren een negatieve invloed hebben op het functioneren van het gezin. Dit kan gaan om financiën en huisvesting, maar ook bijvoorbeeld echtscheiding of relatieproblemen. (link relatiespreekuur).  Samen met de ouders, en ook in samenwerking met andere instanties die bij jullie gezin betrokken zijn, maken we een plan om tot een oplossing of verlichting van de problemen te komen. Vaak gaat het om anders tegen de situatie aan te kijken, de ander beter te begrijpen en duidelijker te communiceren. Door de vragen die wij stellen, gaan partners meer nadenken over hun gedrag en wat voor effect dit gedrag heeft op de ander. 

Het geeft ons als maatschappelijk werkers veel voldoening om te helpen dat het met iedereen in het gezin weer beter gaat. 

Opvoedadviseurs

OpvoedadviseursBekijk deze informatie

Menukaart gezinnen

Menu gezinBekijk deze informatie

Menukaart  jongeren

Menu JongerenBekijk deze informatie