Facebook Instagram Linkedin

De Ruil/Weggeefhoek is in 2014 in CJG Oost heel klein gestart: een tafel met een paar boeken en wat speelgoed. Dit initiatief werd met groot enthousiasme door ouders/verzorgers ontvangen. Daarom is inmiddels in elke locatie van het CJG in Alkmaar een Ruil/Weggeefhoek te vinden. Veel ouders/verzorgers hebben de weg hier naar toe al gevonden. Er wordt volop geruild, gebracht en meegenomen: Speelgoed, boeken/dvd's en baby- en kinderkleding/artikelen.

De Ruil/Weggeefhoek is voor iedereen: Als je niet veel te besteden hebt, wilt consuminderen of juist te veel spullen hebt. Je kunt iemand blij maken met spullen (schoon, heel en bruikbaar) die jij niet meer gebruikt of zelf iets meenemen. Heb je iets weg te geven, dan kun je dit overdragen aan de baliemedewerker of cb-assistente.

Ben je geïnteresseerd om stage te lopen of te werken als opvoedadviseur? Bij GGD Hollands Noorden is het mogelijk voor studenten uit het HBO en het WO om stages of afstudeeronderzoek te verrichten op het gebied van Kansrijke Start, Opgroeien en Opvoeden. Een combinatie tussen stage en afstudeeronderzoek (WO) is ook mogelijk en moedigen we aan. GGD HN werkt nauw samen met het CJG. Meer weten over zo’n stage, stuur een email of een open sollicitatie naar sollicitaties@ggdhn.nl.

Er is daarnaast de mogelijkheid om stage te lopen bij de Jeugd- en Gezinscoaches. Dit verloopt via de gemeente Alkmaar in samenwerking met In Holland Alkmaar. Vacatures worden bij InHolland Social Work bekend gemaakt. Vervolgens kun je je interesse tonen door een brief en cv te sturen aan: stagebureau@alkmaar.nl. Als je wilt solliciteren als Jeugd en Gezinscoach, kun je je richten tot Groei mee.

Ben je student en wil je meer weten over hoe het CJG werkt? Lees dan ook het beleidskader ‘Alkmaar doet mee’.

De gemeente Alkmaar houdt zich bij de verwerking van persoonsgegevens aan de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) en de privacywetgeving. Privacyverklaring Gemeente Alkmaar

Wij streven ernaar je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het voorkomen dat je niet  tevreden bent over de wijze waarop je in een bepaalde situatie bent behandeld. Dan heb je de mogelijkheid een klacht in te dienen. Elke organisatie binnen het CJG heeft zijn eigen klachtenprocedure; 

GGD Hollands Noorden (Jeugdgezondheidszorg, Opvoedadviseurs)  
MEE & de Wering (Maatschappelijk werk)  
Gemeente Alkmaar (Jeugd- en gezinscoaches) 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin heeft voor haar website een toegankelijkheidsonderzoek laten doen door Stichting Accessibility, waarna wij wijzigingen ter verbetering hebben doorgevoerd. Uiteraard is onze website altijd 'in beweging' maar met tussentijdse aanpassingen proberen wij deze zoveel mogelijk actueel en toegankelijk te houden.

Toegankelijkheidsrapport