Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Infecties

Infecties

Infecties die je opgelopen hebt vóór de zwangerschap, kunnen tijdens de zwangerschap schadelijk zijn voor de gezondheid van je baby. Het is dus heel belangrijk om nu al te voorkomen dat je een infectie oploopt.

Voorkom infecties!

Bak eieren, vlees en vis altijd goed gaar. Was groente en fruit goed en bewaar rauwe producten afgedekt in de koelkast. Draag ook altijd handschoenen als je in de tuin gaat werken of de kattenbak verschoont, want ook daarmee kun je een infectie oplopen.

Nog meer tips om infecties te voorkomen

  • Vraag bij je huisarts na of je ingeënt bent tegen kinderziekten, zoals rodehond. Is dat niet gebeurd, vraag je huisarts dan of je nu kunt worden ingeënt.
  • Eet liever geen zachte kaas van rauwe melk, rauw vlees of voorverpakte of rauwe vis.
  • Heb je kleine kinderen of werk je met kinderen? Was je handen na het verschonen van een luier. Deel je bestek en beker niet met kleine kinderen.
  • Ga je op reis en heb je daarvoor inentingen nodig? Laat je dan inenten voordat je zwanger wordt.
  • Laat je door je huisarts of in een soa-polikliniek testen op seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's). Soa's zijn vaak goed te behandelen, maar als je ze niet behandelt voordat je zwanger raakt, kunnen ze gevaar opleveren voor je toekomstige kind.

Meer informatie over infecties

Meer informatie over zwanger worden en de risico's van infecties kun je vinden op de vraag-en-antwoordpagina van Strakszwangerworden.nl.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?