Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Mola-zwangerschap

Mola-zwangerschap

Een uiterst zeldzame aandoening, die voorkomt bij een op de tweeduizend zwangerschappen, is de zogeheten molazwangerschap.

Symptomen van een molazwangerschap

Een molazwangerschap lijkt in het begin op een gewone zwangerschap. De buik wordt alleen veel sneller dik. Vaak gaat dit gepaard met misselijkheid, braken of bloedingen. Als je een molazwangerschap vermoedt, raadpleeg dan zo snel mogelijk een arts.

Molaweefsel

Bij een molazwangerschap lijkt het zwanger worden gelukt, maar bij het maken van de zwangerschapsecho is er geen embryo met een kloppend hartje te zien, maar slechts kleine blaasjes, oftewel ‘molaweefsel’. Dit is een teleurstellende ervaring, vooral omdat de zwangerschap wel echt voelde.

Het molaweefsel wordt gewoonlijk weggehaald door middel van een curettage, waarbij de baarmoederwand onder verdoving wordt schoongeschraapt.

Wachten met een volgende zwangerschap

Met volgende pogingen om zwanger te worden kun je beter even wachten tot het molaweefsel tot rust is gekomen. In zeldzame gevallen kan molaweefsel namelijk blijven groeien. In dat geval moet je behandeld worden. De kans dat je opnieuw een molazwangerschap krijgt is iets groter dan daarvoor, maar nog altijd maar 1 procent.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?