Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Piercings en tattoos

Piercings en tattoos

Als je een piercing of tatoeage wilt, denk je waarschijnlijk vaak na over hoe die eruit moet zien en waar die moet komen.

Nadenken over een tatoeage

Een tatoeage (tattoo) is iets heel persoonlijks. Laat daarom nooit zomaar een piercing of tatoeage zetten, maar denk eerst goed na. Waarom wil je een tatoeage? Lijkt het je nog steeds mooi als je ouder bent en je lichaam van vorm verandert? Praat ook met familie en vrienden. Wat vinden zij ervan?

Heb ik toestemming nodig?

Als je nog geen 16 bent, heb je toestemming nodig van je ouders of verzorgers. Zij moeten mee naar de studio om daar een toestemmingsformulier te ondertekenen.

Ben je zestien jaar of ouder? Dan mag je zelf bepalen of je een tatoeage of piercing neemt.

Waar moet ik op letten?

Het is belangrijk dat het zetten van een piercing of tattoo in een steriele omgeving gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld een soa oplopen of bacteriën kunnen in de wond komen waardoor je huid gaat ontsteken. Het is ook verstandig je tatoeage of piercing goed te verzorgen. Vraag advies van degene die hem zet.

Lip- of mondpiercing

Vooral van lip- en mondpiercings is het risico op infecties groot en de meeste jongeren dragen ze maar kort. Denk daarom goed na of je wel een lip- of mondpiercing wilt.

Hoe vind ik een goede studio?

Betrouwbare tatoeage- en piercingstudio's met een vergunning van de GGD vind je op de website Veiligtatoeerenenpiercen.nl van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat als ik later toch spijt krijg

Wat als je je tattoeage lelijk vindt of niet meer wilt? Dan kun je hem tegen betaling laten weghalen. Dit gebeurt door laseren en is niet pijnloos. Ook blijf je het altijd nog een beetje zien waar de tatoeage heeft gezeten.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?