Facebook Instagram
Home / Thema's / Actief en meedoen

Actief en meedoen

Wil je actief meedoen en betrokken zijn bij bijvoorbeeld de school van je kind, je eigen buurt, maar weet je niet goed hoe je andere mensen kunt ontmoeten om samen leuke dingen mee te doen? Er is een ruim aanbod in Alkmaar en omgeving. 

Het CJG organiseert elke tweede woensdag van de maand het Woensdagochtendcafé waar je andere ouders met kinderen (0-4 jaar) kunt ontmoeten.  
 
MEE & De Wering organiseert op scholen de Ouderkamer. Tijdens deze bijeenkomsten is contact tussen ouders en school en tussen ouders onderling mogelijk.  

Via het platform Wie gaat er met me mee kun je met andere mensen in contact komen om samen sportieve, culturele of sociale activiteiten te ondernemen. Dit doe je door zelf een oproep te plaatsen, of juist te reageren op een oproep van een ander 

Je denkt er misschien niet direct aan, maar als je vrijwilliger bent, krijg je daar heel veel voor terug! Maar misschien heb je zelf een vraag? Bij Team Vrijwillig kun je hulp aanbieden of vragen bij allerhande activiteiten. 

Jouw gezin kan als ‘steungezin’ veel voor anderen betekenen: Buurtgezinnen is er voor gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan ontlasting en steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door andere gezinnen die een gezin in hun buurt willen helpen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. 

Bij WelzijnWonenPlus organiseert sociale activiteiten, koffie-ochtenden en gezamenlijke maaltijden. Ze bieden ook administratieve- en mantelzorgondersteuning. Ook kun je er vrijwilligerswerk doen. 

Aanbod

bekijk al het aanbod