Facebook Instagram Linkedin
Home / Thema's / Actief en meedoen

Actief en meedoen

Wil je actief meedoen en betrokken zijn bij bijvoorbeeld de school van je kind, je eigen buurt, maar weet je niet goed hoe je andere mensen kunt ontmoeten om samen leuke dingen mee te doen? Er is een ruim aanbod in Alkmaar en omgeving. .  

In Alkmaar wordt op diverse plekken een Ouder en kind-inloop georganiseerd. Deze bijeenkomsten zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Ook tijdens de voorleesactiviteit BiebStart van bibliotheek Kennemerwaard is er gelegenheid om andere jonge ouders te ontmoeten..

Wil je graag leeftijdsgenoten ontmoeten en samen iets ondernemen?
JIJ hoort erbij zorgt ervoor dat jongeren en jongvolwassene op een leuke manier met elkaar in contact komen.
 
MEE & De Wering organiseert op scholen de Ouderkamer. Tijdens deze bijeenkomsten is contact tussen ouders en school en tussen ouders onderling mogelijk.  

Je denkt er misschien niet direct aan, maar als je vrijwilliger bent, krijg je daar heel veel voor terug! Maar misschien heb je zelf een vraag? Bij Team Vrijwillig kun je hulp aanbieden of vragen bij allerhande activiteiten. 

Jouw gezin kan als ‘steungezin’ veel voor anderen betekenen: Buurtgezinnen is er voor gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan ontlasting en steun bij de opvoeding. Die steun wordt gegeven door andere gezinnen die een gezin in hun buurt willen helpen. Gezinnen die het zwaar hebben (vraaggezinnen) worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt (steungezinnen). Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast. 

Bij WelzijnWonenPlus organiseert sociale activiteiten, koffie-ochtenden en gezamenlijke maaltijden. Ze bieden ook administratieve- en mantelzorgondersteuning. Ook kun je er vrijwilligerswerk doen. 

Aanbod

bekijk al het aanbod