Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Alcoholschade

Alcoholschade

Alcohol is schadelijk voor kinderen en jongeren in de groei. Het kan een negatief effect hebben op de ontwikkeling van de hersenen. Gemiddeld blijven de hersenen zich ontwikkelen tot je kind 24 jaar is.

Schade aan de hersenen

De hersenen van je kind ontwikkelen zich sterk in de puberteit. Er ontstaan in de hersenen allerlei nieuwe verbindingen tussen hersencellen. Het deel van de hersenen dat verantwoordelijk is voor plannen, zelfbeheersing en redeneren is in de puberteit nog volop in ontwikkeling. Ook het gebied van de hersenen dat belangrijk is bij leren en het geheugen van je kind ontwikkelt zich nu.

Als je kind alcohol drinkt kan dat schadelijk zijn voor de ontwikkeling van de hersenen. Het kan geheugenproblemen veroorzaken. Of je kind kan moeite krijgen met concentreren. Alcohol kan de schoolprestaties van je kind negatief beïnvloeden.

Als je kind regelmatig drinkt is de kans op alcoholverslaving op latere leeftijd groter.

Op Helderopvoeden.nl van het Trimbos ees je wat je als ouder kunt doen om te voorkomen dat je kind alcohol gaat drinken.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?