Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Blijven werken?

Blijven werken?

Met de intensieve zorg die jouw kind nodig heeft, stel je jezelf misschien de vraag of je wel wilt blijven werken en of dit nog wel mogelijk is.

Werk als belasting

Misschien zie je je werk op dit moment als een extra last. Vooral wanneer je net weet dat er zorgen zijn over je kind. Je agenda staat vaak vol met medische afspraken. Je kunt hierom minder op je werk aanwezig zijn. Maar ook met je aandacht en energie ben je er waarschijnlijk minder bij.

Werk als afleiding

Het kan fijn zijn om te blijven werken. Door te werken heb je contact met collega’s, ontwikkel je jezelf en heb je meer inkomsten. Werk kan een fijne afleiding zijn. Wanneer je plezier hebt in je werk, is het de moeite waard om te kijken of je werk en gezin kunt blijven combineren.

Grote beslissingen nog even uitstellen

Het kan verstandig zijn om grote beslissingen, zoals stoppen of definitief minderen met werk, nog even uit te stellen. In het begin komt er heel veel op je af. Misschien ziet jullie situatie er over een tijd weer heel anders uit. Bijvoorbeeld als je meer duidelijkheid hebt en de zorg voor je kind wat meer geregeld is. Om de eerste periode door te komen zijn er tijdelijke oplossingen, zoals verlofregelingen.

Kies voor wat goed voelt

Je omgeving kan een mening hebben over het combineren van werk met de zorg voor jouw kind. Misschien vinden opa en oma dat je er nu vooral voor je kind moet zijn. Of zeggen goede vrienden juist dat je wel gek zou zijn om je baan op te geven. Uiteindelijk is er maar één iemand die kiest, en dat ben jijzelf. Probeer dicht bij jezelf te blijven. Jij en je kind hebben het meest aan een keuze die goed voelt.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?