Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Coronavirus

Coronavirus

Door het coronavirus is er veel veranderd in je leven. Je bent al maanden vaker thuis, je kreeg online les, de scholen gingen dicht. Het coronavirus is nog niet weg. De maatregelen worden steeds weer aangepast. Zo moeten we weer anderhalve meter afstand houden van andere mensen. En het is weer verplicht om een mondkapje te dragen in de supermarkt. Andere winkels zijn weer helemaal dicht, net als bioscopen en concertzalen. Thuis mag je niet meer dan twee personen per dag uitnodigen. Zelfs buiten mag je maar met twee mensen bij elkaar staan. Het was en is een gekke tijd en het kan ervoor zorgen dat je je boos, verdrietig, angstig of alleen voelt. Praat hierover met de mensen om je heen.

Blijf op de hoogte

Om het coronavirus af te remmen, neemt de overheid maatregelen. Maatregelen zijn regels waar iedereen zich aan moet houden. Deze maatregelen en meer informatie voor jou als jongere vind je op NJi.nl. Zorg ervoor dat je op de hoogte blijft. Dan weet je wat er van jou verwacht wordt. Wil je meer weten over je eigen gezondheid of ben je misschien bang dat je het coronavirus hebt? Lees er dan meer over op RIVM.nl.

Vaccineren

Steeds meer volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar zijn gevaccineerd tegen corona. Ook kinderen van 5 t/m 11 jaar krijgen binnenkort de uitnodiging voor vaccinatie. Wil je meer lezen over het waarom van vaccineren en de voor- en nadelen voor jou? Neem dan eens een kijkje op de speciale jongerenpagina van het NJI.nl

Vragen over corona

Veel jongeren hebben vragen over het coronavirus of over de situatie waar we allemaal mee te maken hebben. Misschien vraag je je af waarom je een corona-app met QR-code moet hebben. Het kan ook zijn dat er thuis veel spanning is en dat je wilt weten met wie je hierover kunt praten of wie jou hierbij kan helpen. Deze vragen en nog veel meer andere vragen worden beantwoord op NJi.nl.

Heb je vragen over klachten? Dan kun je natuurlijk altijd de huisarts of GGD bellen.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?