Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Loverboys

Loverboys

Een loverboy is een jongen die van een meisje een prostituee (hoer) maakt. Hij verdient dan geld aan haar.

Hoe gaan loverboys te werk?

Loverboys kiezen kwetsbare en onzekere meisjes uit, vaak ook via internet. Een onzeker meisje is heel blij als er eindelijk iemand is die haar begrijpt en die veel om haar geeft. Hij geeft haar veel aandacht en cadeautjes en zorgt dat ze verliefd op hem wordt en met hem naar bed gaat.

Misbruik door een loverboy

Een loverboy maakt een meisje langzaam afhankelijk van hem. Hij zorgt ervoor dat ze niet meer naar haar familie en vrienden luistert. Vaak gebruiken ze ook drugs. Daarna laat hij haar seks hebben met zijn vrienden. Wanneer hij haar vertrouwen heeft gewonnen, maakt hij misbruik van haar. Daarbij kun je ook denken aan chantage, bedreiging en fysiek geweld.

Wat doen loverboys?

Loverboys dwingen meisjes vaak tot prostitutie. Maar ze misbruiken een meisje soms ook als drugskoerier, voor het afsluiten van grote leningen, voor winkeldiefstallen en voor het overschrijven van auto’s op hun naam.

Signalen van misbruik

Denk je dat jouw dochter kwetsbaar is, of dat ze mogelijk omgaat met een loverboy? Let dan op de volgende signalen.

  • In het begin kun je nog signalen opmerken. Je kunt dan nog met haar praten.
  • Na een tijdje luistert ze niet meer naar je. Dan luistert ze alleen nog maar naar haar ‘vriend’.
  • Ook het contact met leerkrachten, vrienden en vriendinnen kan bepaalde vermoedens bevestigen of juist afzwakken.
  • Let op veranderingen in het gedrag van je dochter. Als een teruggetrokken meisje in korte tijd verandert, is dat vreemd.
  • Het is opvallen als ze thuiskomt met dure cadeaus.

Komen deze signalen je bekend voor en denk je dat je dochter omgaat met een loverboy? Zoek dan snel hulp!

Zoek hulp voor je kind

Als ouders kun je altijd terecht bij de politie. Loverboys zijn strafbaar omdat het hierbij gaat om mensenhandel. Veel loverboys hebben ook al een strafblad en zijn dus bekend. Je kunt ook terecht bij je huisarts of de jeugdgezondheidszorg.

Daarnaast zijn er websites en instanties (bijvoorbeeld telefonische meldpunten) waar je loverboys anoniem kunt melden. Verder zijn er veel hulporganisaties die hulp bieden aan slachtoffers van loverboys, zoals het Algemeen Maatschappelijk Werk en het blijf-van-mijn-lijfhuis. Zoek op internet naar adressen bij jou in de buurt.

Lovergirls

Er zijn ook lovergirls. Zij werken meestal voor een loverboy. Zij worden eerst vriendinnen met een meisje. Ze geven haar mooie kleren en verkopen mooie praatjes, en halen haar daarna over om seks te hebben met anderen. Maak je dochter hier bewust van.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?