Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Veilig speelgoed

Veilig speelgoed

In Nederland moet speelgoed aan hoge veiligheidseisen voldoen. Koop je speelgoed online, weet dan dat webshops in de EU-lidstaten zich aan Europese regels moeten houden. Koop je via een webshop van buiten de EU-lidstaten, dan zijn er andere eisen op het speelgoed van toepassing. Je weet dan niet hoe veilig het product is.

Speelgoed, dat aan de Europese eisen voldoet kun je herkennen aan de zogenoemde CE-markering. Toch biedt deze markering helaas geen garantie dat speelgoed altijd volkomen veilig is. Bekijk speelgoed daarom altijd zorgvuldig voordat je het koopt.

Wil je weten waar je op moet letten? Kijk dan op de website van VeiligheidNL.

Kinderen ontwikkelen zich op allerlei gebieden door te spelen. Spelen kan op allerlei manieren, met en zonder speelgoed. In de speeltips lees je hier meer over.

Ongelukjes

Al let je nog zo goed op bij het kopen van veilig speelgoed, toch kan er iets mis gaan. Het kan gebeuren dat je kind iets inslikt, iets in het oor of de neus stopt of zich ergens aan snijdt. Of je kind bezeert zich tijdens het buiten spelen of bij handvaardigheid thuis of op school. Risicovol spelen is goed voor je kind. Natuurlijk houd je toezicht als je kind met gereedschappen werkt. Maar een ongelukje zit in een klein hoekje. Bij kleine schaaf- en snijwonden kan een pleister plakken al voldoende zijn. Vertrouw je het niet, aarzel dan niet om naar je huisarts te gaan.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?