Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Tuintrampoline

Tuintrampoline

Trampolinespringen is leuk en populair bij kinderen. Er zijn wel risico's, maar dat geeft niet. Juist het oefenen en op zoek gaan naar hun grenzen, maakt dat kinderen het zo leuk vinden! En ze leren er heel veel van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om grote risico's tijdens het trampolinespringen weg te nemen of te verkleinen.

De trampoline ingraven

Het grootste gevaar bij trampolinespringen is dat je kind er vanaf kan vallen. Je kunt de trampoline ingraven. Dan is de valhoogte kleiner en is er minder kans op ongelukken. Er zijn speciale inbouwkits te koop om de trampoline op een goede en veilige manier in te graven.

Een veiligheidsnet plaatsen

Als het niet mogelijk is om de trampoline in te graven, is het verstandig om een veiligheidsnet te plaatsen. Door het veiligheidsnet is de kans kleiner dat je kind er vanaf valt.

Maak afspraken met je kind

Kijk naar je kind en bedenk goed wat jouw kind aankan, welke stunts wel en niet mogen. Dat is natuurlijk vooral belangrijk als er meer kinderen op de trampoline zijn. Leg aan oudere kinderen uit, dat ze extra voorzichtig zijn met jongere kinderen.

Meer tips

  • Zorg voor voldoende vrije ruimte rondom en boven de trampoline.
  • Zorg dat er niets onder de trampoline ligt.
  • Zorg voor een zachte ondergrond rondom de trampoline, bijvoorbeeld los zand of gras.
  • Zorg ervoor dat de trampoline op een vlakke ondergrond staat.
  • Plaats de trampoline in het zicht. Je kunt dan zien wat je kind doet en ingrijpen als dat nodig is.
Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?