Facebook Instagram Linkedin
Home / Artikelen / Speelplekken

Speelplekken

Kinderen kunnen vrijwel overal spelen. Niet iedere plek is natuurlijk geschikt voor elke leeftijd. Als ouder ben je verantwoordelijk voor het creëren van een veilige speelomgeving voor je kind in en rond je huis.

Spelen in huis

Gewoon in huis spelen is heerlijk voor kinderen. Je kind heeft misschien een speelhoekje, waar het speelgoed bewaart en zelf kan kiezen waar het mee wil spelen. Als kinderen wat ouder zijn, vinden ze het ook heel fijn om op hun eigen kamer te spelen, vooral samen met een vriendje of vriendinnetje.

Veiligheid thuis

Een ongelukje zit soms in een klein hoekje, ook thuis. Let daarom goed op elektriciteitsdraden en stopcontacten. Glazen deuren kunnen ook gevaarlijk zijn voor spelende kinderen. Uiteraard is veilig speelgoed ook heel belangrijk. Let er bijvoorbeeld op dat het speelgoed geen scherpe randjes heeft.

Buiten spelen

Veel kinderen vinden het heerlijk om buiten te spelen. Kleine kinderen doe je een groot plezier met een zandbak, waar ze naar hartenlust kunnen scheppen en graven. Peuters vinden het prettig om met hun vingers in het zand te woelen. Als ze wat groter zijn, kunnen kinderen fietsen en voetballen in de tuin of op het pleintje. Natuurlijk is verstoppertje spelen ook altijd leuk, en een schommel doet het meestal ook erg goed.

Keurmerk Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland
Opvoedinformatie Nederland zorgt er met jongeren en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

NOG NIET GEVONDEN WAAR JE NAAR ZOCHT?